Google+ Followers

Tuesday, 22 January 2013

Kawan dari Terengganu

Salam semua, selamat pagi...

Setelah seharian tak makan, petang semalam makan kat umah Acik Topi... pergh sedap dapat makan daging dendeng.. yum yum sedap makan sampai lupa yg perut terlalu kosong dan di penuhi angin. fuhh jadi melugai..... ahaks... but itu buka ceritanya...

Pas makan semalam kami bergegas ke Giant Batu Caves nak jemput kawan kami dari terengganu ke umah acik topi. Oleh sebab dah lewat petang jadi kami mengambil keputusan untuk menggunakan Waze bagi mengelakkan jem... hahhahaa.... jadinyer sepanjang jalan dok bergaduh ngan GPS itu. Saya dah lah perut senak angin.. ngan jalan berpusing- pusing... akhirnya selepas 45 minit dari kajang kami tiba ke destinasi... fuh... terus bluek tak hingat...

Sib bek Cik Pororo Poyo dah sampai dan bersedia untuk gerak... hehehe...

Monday, 21 January 2013

Keciwa

Hi again,
This is my second entry for today.

Sungguh mengecewakan bila candidate-candidate dari bangsa kiter ni malas nak baca job description apabila memohon sesuatu pekerjaan melalui jobstreet. Akibatnya 99% dari permohonan yang di terima di katogorikan sebagai SAMPAH.

Tolong lah wahai pemohon sekelian. Sikap ini akan membuatkan pihak bakal majikan menilai anda sangat negatif dan malas.

Selain itu bila di panggil untuk di temuduga... fuhhh masa call tu, boleh sesaja.. tapi pada hari untuk interview sumer tak jawab call. be proactive if you refuse to go just inform us earlier so we can find a replacement. Ingat boss sumer byk masa ker nak tunggu korang datang interview?

Sedarlah korang...


Pagi Isnin Yang Mendung

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Pagi ni on the way gi keje, satu kejadian perlanggararan telah berlaku depan sekolah.
Seorang akak bawak motor telah melanggar seorang setuden yang sedang melintas.

Nak di katakan yang bersalah, dua-duanya salah, yang si pelajar ini melintas sesuka hati di tempat melintas tanpa menunggu lampu isyarat melintas. Yang si akak yang bawa motor ni pulak dah tahu kawasan melintas, depan sekolah pulak tuh yang bawak motor ala2 mat rempit tuh aper hal? Haish ni mesti tak de lesen nih.

Keadaan ini menyebabkan jem di hadapan sekolah tersebut.. bagaimana pun keadaan dua orang yg terlibat itu nampak baik.. tapi tak taulah sama ada ada patah riuk ker tak..

Oklah,,.. I nak sambung buat keje ni.. till later ..

bye

muah muah

Qin...

Saturday, 19 January 2013

The Best Of Friends Must apart


the best of friend must apart
although you are miles away 
but deep down inside  
you remain forever in my heart
If I could turn back time
I will always look at our first start
there you and i are never apart

the best of friend must apart
far in distance near at heart
i know when i leave
the distance will keep us apart
but distance no matter how far
cant change these feeling i have inside my heart

the best of friend must apart
you are in my heart

Kembali manulis

Salam semua,

Memang dah lama sangat-sangat tidak menulis di sini. Bukan apa, hidup ku agak huru hara. Tidak ku sangka-sangka menerima email bertanyakan mengapa lama tidak update blog ku ini. Aku benar-benar terkejut. Sangka ku tiada yang sudi membaca, maklumlah follower cuma 7 orang jer kot.

Hik hik hik... geli hati jugak memikirkannya.. namun entry kali ni lebih kepada hanya untuk memberitahu betapa aku berterima kasih pada yang sudi membaca.
Saya benar- benar sangat terharu kerana ada yang membaca.