Google+ Followers

Friday, 24 January 2014

OT OH OT.....

Malam ni aku ot lagi... dari hari rabu buat ot nak siapkan keje untuk audit minggu depan and my work dah hampir complete 70%


Memang letih tapi tetap aku selitkan masa untuk memblogkan diri malam ni. Namun ku kuatkan hati ini untuk sesuap nasi.. ehhhh bukan nak bayo repair motor...

Huh, Tetiba hati ini angin bila on the way pergi keje tadi, motor tetiba tak bergerak walau pun engine hidup.. terus rasa stress sangat nak gi keje. Nasib baik ada hamba allah yang baik hati berhenti bertanya untuk membantu, Berterima kasih sangat- sangat pada hamba allah itu, hanya Allah saja yang dapat membalas jasanya.

Tengah hari tadi minta bantuan pak sedare ada nak minta tolong tow motor gi bengkel. Terpaksa tinggalkan dulu motor di situ, tak tau lah berapa charges yang akan di kenakan. Penat gak memikirkan mana nak cari duit untuk membayar repair motor. Gaji minggu depan. Semoga allah membuka jalan buat ku...Amin

Thursday, 23 January 2014

New Position, New Job, Another temporary position

Its been a month already you all i kat Pharmaniaga nih dan satu entry pun belun ado kan. Sempena kerja baru ini, tahun baru ni, ini merupakan entry numero uno ok... Jadi harap- harapnya akan jadi lebih bermakna, menarik tertarik untuk blog ini tahun ini.

Kali ini aku akan berda disini lebih kurang 3 bulan. Harapan kalau ada opening position disini leh ler menyelitkan diri (amin). Aku di tempatkan di HR department sebangai HR Assistant. Kejenyer boleh tahan banyak lah jugak, tetapi masih boleh nak blogging lagi.. (tapi FB n Youtube tak boleh plak.. haishhh).
Sekarang ni kena buat keje lebih masa untuk prepare bagi audit minggu depan.. ayoo banyak betul nak buat nih... why lar why...

But aku yakin aku mampu buat.. hurm.. kot mau boss cair amik aku keje terus hik hik hik.. oklah.. that is all for my short entry.. see you next time.. by the way follow my IG ok... @qeinz