Google+ Followers

Thursday, 27 February 2014

Menunggu

Tinggal satu hari lagi bulan februari akan berakhir. Biasalah kalau orang macam aku kan, mestilah tunggu gaji. Lainlah macam korang semua mesti dah bergaji.


Jadi aku kenalah bersabar menunggu gaji itu masuk. Walau pun ianya sedikit tetapi aku memang banyak betul plan nak buat ni. Jadinya kena tunggu....



ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu
 

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu
 

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu
 

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu
 

Friday, 21 February 2014

Jumaat dah tiba



Hari Jumaat tiba setiap minggu mengundang "blues" di hati ku... biarlah orang ada "monday blues" tetapi aku ada "friday blues".

Setiap kali lepas rehat je, mood terus mendung. Fikiran hanya kerumah aja. Mengantuk dan malas tak yah cakap le. |Hiks.. korang pun macam tu ke?? aku harap aku sorang jer. 



Wednesday, 19 February 2014

Ayat- Ayat yang Indah

Malam tadi aku menonton semula movie yang bertajuk 99 kali Rindu (rasanyalah.. tak ingat yang belakangnya, cuma tang 99 tuh memang comfirm), aku cukup terpesona dengan setiap ayat yang di jadikan dialog di dalam movie itu (bukan semualah sebenarnya tetapi sebahagiannya memang aku rasakan sangat indah.). Berikut aku kongsikan beberapa dialog yang amat aku gemari :

"Rindu?
Rindu itu anugerah
Kurniaan dari tuhan
Setiap insan yang berhati nurani punya rasa rindu"

"Cinta dan rindu itu bermula dari Adam dan Hawa
Dikisahkan Yusuf dan Zulaikha
Di abadikan Shah Jehan dan Mumtaz Shah
Di perikan Romeo dan Juliet
Diceritakan Rama & Sita
Di lakunkan Laila Majnun
Kini, Kita pula meneruskannya."

"Sungguh bahagia insan yang telah menemukan cinta dan rindu sejati
Ibarat tasbih dan benang pengikatnya
terajud jadi untaian
yang akan selalu di sentuh satu demi satu
oleh insan mulia
yang bibirnya basah akan cinta kepada allah"

Indahkan.
Itu baru sikit. Ada lagi dialognya...

"Bukti sebenar cinta itu apabila kita menghargai orang yang kita cintai dengan perbuatan agar dia rasa terselamat dan terhormat"

"Disaat kita ingin melepaskan seseorang, ingatlah saat kita ingin mendapatkannya dahulu. 
Disaat kita tidak menrindukannya, ingatlah saat pertama kita lafazkan cinta padanya.
Disaat kita mulai bosan dengannya ingatlah saat- saat indah kita bersamanya"

Macam mana? cantikkan ayat- ayat tu. Jadi ingat- ingatlah semua pada orang yang kita sayang agar kita terus rindu dan cinta kepadanya....



Monday, 17 February 2014

Petra oh Petra

Bile belek- belek semula gambar lama terjumpa gamabar ku ketika berada di Jordan awal February tahun lepas. Kalau berada di Jordan ni, rasa kurang lengkap jika tidak ke Perta the ancient city of Jordan.
Sejarah dia korang boleh google aje. Ini aku kongsikan sedikit gambar aku disana...

Di hadapan Kota Petra, (nak bergambo ngan guard tu kena bayo tu)

Path to Petra (jauh jalan ni, mau beranak kaki. nak buat camner kedekut tak mo nek unta)

Memang unta ni menakutkan. Dia kuat meludah ni..


Penempatan lama dalam perjalanan ke kota Petra (jalan kaki yer)

Bermuda Triangle

Terkedu dan terkejut bila membaca tulisan dari orang kita yang melalui segitiga bermuda.
Bagaikan di dalam wayang namun ini kebenarannya. Mungkin anda boleh membaca dari link yg saya sertakan di bawah

http://www.ohdunia.my/2014/02/kisah-pengalaman-ngeri-pelayaran-rakyat.html




Dua bulan...

It is already two month since I start working here as temporary clerk. I feel this place is so close to my heart. Tapi bila di fikirkan semula, bila aku mula rasa selesa mesti jodoh ku dengan tempat ini tak lama, ialah temporary position lah katakan... hik hik hik

Hari ni penyakit lama aku dah datang balik... iaitu malas. Sesuatu yang amat ingin aku elak di hari isnin. Cuma aku tak de lah kena "Monday Blues" tu pasal aku usahakan jugak buat kerja sambil- sambil berbloging.




Tuesday, 11 February 2014

Tasbih Hati Ku

Terbaru dari ku.. Antara order yang telah di buat. bg yang berminat boleh email ker niqaylurun@gmail.com
Harga berpatutatan




Aku dan Cronchet

Salam semua..

Semakin hari semakin seronok mengenali crichet. Aku mula mengumpulkan patern- patern yang menarik untuk aku cuba. dan sebagai permulaan aku membuat baby hat... walau pun tak berapa sempurna tapi aku puas hati.. tgk baby hana pakai ni cantik tak?




Thursday, 6 February 2014

Tasbih

Ini adalah antara project yang pernah di jalankan.


Tasbih yang aku buat sendiri untuk di tempah dan di jual. (kredit untuk sahabat tersayang Norazreen Aris untuk ilmu yang di beri. Semoga Allah merahmati dia selalu. amin) Ini adalah antara project yang berjaya di jual dan di tempah dengan banyak. Bagi yang berminat boleh email kepada saya niqaylurun@gmail.com.

Ini pula tasbih yang terbaru, ia itu tasbih mini.


dan juga yang ini


Kepada yang berminat boleh email pada saya niqaylurun@gmail.com atau wechat saya id: qeinz79

Bila Dah Malas

Bila dah malas, semua kerja ada atas meja walaupun sedikit jadi nampak banyak. Jadi mula lah mengatalkan tangan untuk menulis blog dan mencuri masa untuk membaca blog. Nampak tak malasnya kan.


Walaupun bergitu, aku dah amat taksub untuk belajar mengenai crochet. Tiap- tiap hari aku akan melayari blog- blog untuk mendapatkan patern- patern crochet yang ada dan yang baru.
lana memakai baby cap crochet yang aku buat.. 

Walau pun kurang cantik tapi aku berusaha akan buat yang lebih baik... jadi my nearest project ialah nak buat satu set untuk baby.. doakan berjaya ok.