Google+ Followers

Wednesday, 28 December 2016

resolusi atau ilusi

Keadaan nampak sangat berbeza, hari berganti hari, bulan berganti bulan,, kini tinggal beberapa hari sahaja lagi 2016 akan meninggalkan kita, Tahun ini terlalu banyak yang berlaku pada aku, bercinta dan di tinggalkan, bercinta lagi dan tergantung kesepian.. namun itu bukan sesuatu yang luar biasa bagi aku kerana kali ini aku merasa sangat sayang sehingga hati aku sebu... akal menolak hati pula menarik.. kenapa? entahlah.. kali ini aku biarkan sahaja hati ini di baa perasaan.. mungkin kerana factor usia. Siapa tau kan..



Apa yang telah aku capai tahun ini?

1. cinta
2. keja baru
3. income baru
4. the ultimate weight loss

itu pencapaian aku kali ini

Apa resolusi aku tahun 2017?

1. more weight loss
2. nak gi korea
3. nak kawen
4. nak tambah income lagi
5. nak bayar hutang

aku harap salah satu akan tercapai nanti.. insyaallah.. amin

Sunday, 25 December 2016

Sebu

Pernah tak korang rasa perasaan sebu.. bila sampai satu tahap kita tak boleh nak rasa apa- apa lagi.


habis sudah tangisan
habis sudah ketawa
yang tinggal hanya rasa sebu...
tak mampu nak rasa apa- apa lagi
tak mampu nak kata apa-apa lagi
Andai benar rasa ini... kenapa aku tak mampu nak rasa...
kenapa hati ku tak mampu menafsir perasaan itu
apakah yang aku rasa?
Kemana hilang semua rasa itu?
apakah aku tak mampu lagi untuk rasa semua itu lagi?


Sunday, 18 December 2016

Inikah akhirnya?

Hati aku sakit, terluka, namun yg berlaku itu semua silapku... dan kerana silap ku itu aku bakal kehilangan dia,...

dia dah blok fb aku skang.. enggan bercakap dengan aku.. bahasa dia kini hanya aku kau aja.. aku pulak camner.. terkaku bisu.. tak mampu untuk mempertahan kan diri sendiri

aku tak tau camner agaknya akan jadi lagi... aku tak tau.. apakah ini akhirnya?




Kadang kadang aku lemas.. kenapa aku terus aja mengalah.. tak melawan.. pasal aku berusaha nak jaga terus hubungan aku.. namun akhirnya....
puas aku jaga hati ini jangan terlalu sayang malangnya, skit demi skit hati aku hilang kepadanya.. akhirnya ......kenapa aku tak habis kan kata2 aku? sebab aku pun tak tau apa akhirnya lagi... namun apa yang aku mampu berdoa mohon pertunjuk dari allah sama ada betul dia utk aku atau tidak... 

apakan ini akhirnya?

Wednesday, 14 December 2016

Kerja oh Kerja

Nampak kerja dah makin menimbun... dan nampaknya ada harapan nak naik pangkat nih.. ahahaha... ada peluangker?

skang memang aku dalam training dan nampaknya boss dah mula bagi kepercayaan untuk aku pegang akaun client nampaknya.. bukan satu tapi dua... nampak tak mata cik jah dah blink2 nampak rm jer nih hahahah... seronok kan.. tapi aku tak leh nak update bebanyak hari ni.. cukuplah ini jer kot.. soo leh share selfie?


Tuesday, 13 December 2016

Akhirnya...

Weehooo.. aku terlupa terus nak "hapdet" pasal ni, Akhirnya.... telur sudah pecah. Setelah 2 bulan lebih bertarung mencari candidate, interview candidate, akhirnya seorang telah di terima masuk dan akan bermula kerja bulan 3 ni.. jadi aku kembali bersemangat bekerjacari candidate baru dan dapatkan komisen lebih tinggi... yeahhh dokan yer kengkawan...  By the way jom follow Ig aku erk.. search Qeinz.. nanti aku approve... ciaoo


Monday, 12 December 2016

Ceritera kita

Kembali aku disini menceritakan perasaan hati ini. Aku berasa bermacam-macam dalam hati. Namun cinta adalah segalanya. Aku tak minta untuk memiliki dan di miliki cuma aku gembira akan hadirnya perasaan itu. 

Tak mengapa jika ianya hanya untuk seketika, tak mengapa jika ianya melukakan kerana apa aku harapkan peluang untuk menyintai semula dan aku miliki cinta itu sekarang. Bukan lah mengharap sesuatu yang romantik cuma aku ingin simpan perasaan ini bersama aku sehingga akhir hayatku. 

Aku belajar untuk melupakan segala kesakitan dengan memaafkan dan itu berjaya aku lakukan. Segala yang menyakitkan itu aku buang dari hati, dari ingatan ku ini untuk aku meneruskan hidup ini. Mungkin selama ini aku merasakan cinta yang telah hati itu membunuh hati ku akhirnya aku buka kembali hati ini hanya untuk dia.

You, andainya u bukan untuk i, i redha kerana selama bersama i nak simpan segala kenangan manis kita bersama, I puas hati kerana ada rasa sayang you pada i walaupun ianya bukan cinta. I mimpikan untuk susah senang bersama dengan you sehingga keakhirnya.. I akan bersama dengan u agar u mampu mengaharungi segala duka di hati you, mengharungi kesukaran hidup bersama you sehingg u bangkit semula dan berjaya. Ya hidup ni bagai roda.. ada atas ada bawah.. I tetap syg u walau macam mana pun keadaan u.. I kenal u masa u sedang menghadapi kesukaran, i tetp akan menyokong u walau apa pun keputusan untuk u keluar dari kesukaran u. I buat semua ini sebab ikhlas sayang u. I nak u tau ini, i harap u boleh rasa apa yang i rasa. Doa i kita tetap akan bersama hngga keakhirnya.. Walaupun beza usia kita sgt jauh, i harap itu bukan penghalang. 

Kali ini aku masih lagi tida kongsikan gambar dia kerana aku belum bersedia untuk kenalkan dia pada awak semua... Doakan segalanya menjadi antara kami...

Monday, 28 November 2016

the untitle


Hanya ini sahaja yang aku ada dalam keluarga ku..... ada rezeki akan bertambah insyaallah.. cuma aku harap si dia akan bersama aku dalam gambar ini tahun depan

Saturday, 12 November 2016

Orang ketiga???

Dulu aku sangat marah engan orang ketiga, orang yang aku rasa sebagai pemusnah hubungan aku dulu. Tetapi setelah masa berlalu baru aku sedar, dari aku terus menyalahkan mereka, aku lihat diri aku sendiri dah aku kaji semula tentang hubungan aku semula.

                          

kekurangan itu lebih kepada aku... aku tak mampu nak beri apa yang dia nak.. tak mampu gembirakan dia macam dia dengan orang yang ketiga itu.. kemuadia hubungan kami hanya hubungan biasa berbanding apa yang dia ada masa itu. Dan akhirnya aku faham, aku memaksa hubungan itu, aku telah merosakkan hubungan itu.

Kini aku telah bersama dengan sidia... dan aku mula merasakan aku kembali melakukan kesilapan yang sama semula.. namun kini aku yang menjadi orang ketiga.. apa patut aku lakukan?aku sudah terlanjur sayang pada dia. Aku cuba pujuk hati aku aku... jaga hati aku lagi, dan kini aku hanya menyatakan kalau dia adalah jodoh aku, aku redha...



Sunday, 6 November 2016

Rasa sayang rasa rindu

Semakin hari aku semakin sayang pada dia. Hari- hari rasa rindu.. namun bergitu terasa keraguan di hati ini.. apakah ada keikhlasan hatinya di situ?
Aku tak mahu hendak hukum orang terlalu cepat kerana bagi aku, aku perlu dengar sendiri dari mulutnya.. akhirnya semalam dia terlebih dahulu ucapkan "I love you" pada aku. Aku gembira.. aku harap ianya benar dari hatinya...
Aku tahu umur aku dah banyak... aku tau beza aku amat jauh dari dia.. mungkin soal hati amat sukar di tafsirkan hingga aku terpikat pada dia. Aku terasa seperti remaja yang baru mengenal cinta hanya kerana dia... aku harap dia pun sama seperti ku juga.
Mungkinkah dia orang yang aku cari selama ini? Apakah dia Mr Right yg aku tunggu selama ini? Semuanya pasti terjawab nanti... apa yang perlu aku buat.. jaga hati aku dulu baru hati dia. Kenapa? Pasal aku takut akan terluka lagi dan luka kali ni pasti akan tinggalkan parut kekal..

Thursday, 27 October 2016

Apa yang aku buat?

Aku pun tak tau apa yang aku buat. Perlukah aku teruskan atau perlukah aku berhenti sebelum terlambat. tapi aku rasa macam dah terlambat jer.. bak kata lagu Rossa tu.. "terlanjur cinta" ahahahaha.. so memang dah terlambat. Namun apa yang aku buat hanya menahan diri aku dari terus menyayangi lebih dalam.. hati aku ada satu kot... kena jaga...


Hati yang terluka lambat sembuh. Aku sebelum ni susah dan liat nak sayang orang... susah dan liat nak sebut cinta sebab aku pernah terluka... 10 tahun nak sembuh tuh.. dah kawin lagi tuh. hahaha itu cerita lama... balik ceritaaku tadi.. aku dah terlanjur cinta ngan job aku sekarang.. so korang jangan salah faham ingat ku fall in love dan kecewa bagai.. aku masih happy lagi ngan si dia.. eh eh eh ..happy ke?


Sekarang aku buat IT staff recruitment. Agak susah bila technical basic aku agak kurang tapi since aku di inspire oleh duit komisen yang agak tinggi. Jadi hampir setiap hari candidate aku berjaya untuk di interview.. cuma tak berjaya di ambil bekerja.. ~sigh~ tapi tak per.. motivasi yg aku terima menyebakan aku berusaha lebih lagi.. wish me luck guys. next posting i akan cerita peel2 candidate aku ni.. ok..

ciao for now...

Thursday, 20 October 2016

Terima Kasih

Sebenarnya aku rasa kagum gak pasal ada gak yang sudi membaca blog aku yan tak seberapa ni.. balik-balik meroyan ajer tak habis- habis. Terima kasih atas sokongan walaupun tiada komen dari anda.. tapi anda membaca tulisan saya yang tidak seberapa ini.


Wednesday, 19 October 2016

My life Update

Akhir nya aku telah ketemu sidia.. siapa? masih perlu aku rahsiakan lagi.. belum bersedia aku untuk dedahkan siapa dia. Pada hari pertemuan aku dan dia tidak seperti aku rancangkan.Maklumlah.. mana lah reti nak travel sengsorang ni.Naik bas lak tuh.. namun aku puas hati dapat ketemu dia. Wajah dia menarik perhatian ku kerana dia yang paling menarik di mataku. Aku dah lama tiada hubungan bergini membuatkan aku ni rasa ala- ala gedik gitu. rasa nak share jer gambar dia kat sini tapi aku masih perlu masa untuk itu...



Apa lagi pasal dia.. ahaa.. dia tinggi badan agak gagah tapi tak sado yer.. air muka dia agak keras, tegas buat dia kelihatan tidak seperti umurnya.. dan kelihat caringnya di situ..cheh.. ayat macam faling habis dah ni.. well aku memang tak reti nak describe pasal orang dalam bertulis macam ni tapi aku cuba sedaya upaya (fuh dah berpeluh nak perah kata-kata)hahaha.. jadi itu serba sedikit pasal dia. Tapi dia lai dari lelaki yang aku kenal.. walaupun umur dia muda (yer betul tu muda) dari aku, tapi aku puas hati.. aku plak rasa macam aku ni muda.. hahahah gedik kan. Sila jangan muntah hijau yer.. Dia ni matang dari umurnya.. cara bercakap, cara dia handle aku yg gedik ni.. well aku bukan memilih umur pun.. yang penting dia bleh jaga hati aku ni dah cukup bagi aku.

 Nampak tak muka bahagia aku ni hahaha. By the way aku dah muka kerja tempat baru ( tempat baru? yer betullah tuh. aku tukar lagi, jangan nak kutuk hakak ok) tempat ni aku rasa happy sgt kerja.. hope this is the last job.. nak kumpul duit nak kawen eh.. nak kawen lah.. ingat akak ni tak der keinginan ker? tapi tanggung jawab terpaksa akak dulukan.. Adik aku nak kawen tahun depan. Jadi sebagai anak yang sulung aku kena bantu dia untuk kenduri since ayah aku dah tak der lagi.. harap2nya di permudahkan.. korang doakan sekali yer... 


Tuesday, 27 September 2016

Happy Birthday to me... usia ku meningkat lagi. Namun umur bukan lah satu ukuran menunjukkan aku semakin matang atau tidak. Aku telah buka kembali hati ini untuk menerima kasih sayang sahabat serta si dia. Siapa si dia? biarlah aku simpan dahulu kisah dia sehingga tiba masa aku akan bercerita mengenai dia. boleh?


Aku akan mulakan buku baru lagi hari ini... harap ini keputusan yang terbaik buat aku. Tiada harapan yang tinggi kerana pesan seorang sahabat ini akan aku ingat selalu agar menjaga hati sendiri sebab tak der orang nak jaga hati sendiri selain diri sendiri.



Tuesday, 6 September 2016

Tekad ku

Aku pasti telah benam segalanya namun bergitu terdapat cebis- cebisan yang masih melekat di pinggir hatiku. Aku terfikir adakah dia akan muncul kembali? atau itulah sahaja penamatnya? Bagaimana dengan kenangan yang telah tercipta? Perlukah aku benamkan juga?Semua itu adalah soalan- soalan yang perlu aku jawab nanti, namun sekarang aku memilih untuk membiarkan sahaja ia berlalu di bawa angin lalu.

Kini aku mula rasa gembira, bahagia, kerana ada yang sudi menjaga hati ku, kerana ada yang menunjuk minat untuk mengambil berat mengenai aku. Terasa seronok sangat. Tak kisahlah walaupun hanya seketika tetapi aku tetap gembira dan akan aku hargai semua kenangan yang tercipta. Semuanya berlaku dengan bergitu cepat.


Namun semua itu telah berlalu, aku akan mengorak terus kehadapan mencari kebahagian aku sendiri. Aku akan hadapi semua masalah yang menimpa agar tidak akan ada rasa penyesalan di kemudian hari. Aku tahu setiap yang berlaku semua bersebab dan aku redha dengan ketentuannya. akan aku perbaiki diri ku lagi demi masa depan aku  kerana apa saja yang berlaku bermula dari hari ini. Aku yakin aku mampu...

Friday, 19 August 2016

Tengah Bulan??

Hari ni dah jumaat. sekejap jer... eh sekejap ke? tak lah sangat, tapi bila dalam keadaan "sindrom tengah bulan" ni doa dalam hati tu, "cepatlah hujung bulan". faham kan apa maksud saya?

since lepas raya ni kewangan agak semput sikit.. byk belanja benda tak terjangka... ahaa.. paham kan.. bila wang ada ni dah mmg ada plan yang tersendiri.. bila tarik untuk perbelanjaan tak terjangka itu lah jadinya.. sabo ajer ler.. hahahaha


Sekarang ni korek tabung ler.. nasib baik rajin menabung dalam tabung SSPN (tabung ni akak dapat free pas kenyit2 mata ngan Abam PTPTN)... korek lah berapa byk yang mampu bawak dek poket gi 7eleven tukar... (terima kasih 7eleven).. seronok budak tu.. dia kata derang memang perlukan coin.... nasib baik kan.. akak pun senang hati leh tukar.. tapi aku tak malu pun nak guna duit syiling tu, pasal duit aku tu halal.. bukan curi pun.. betultak.. makanya tabung tuh tak pernah berjaya penuh,. hahahaha.. seyes... tapi tabung tu tak de lah sikit sangat isi nya pasal akak ni bila berbelanja balik rumah tiap2 hari tu semua syiling akan masuk tabung.. jadi setiap kali gi kedai bila cashier tanya ada syiling tak? memang jawab tak de.. sebab memang tak simpan dalam dompet pun.

aha.. itu seba sedikit cerita akak hari ni. eh akak sangat lah.. ahaa..

ciao..

muah muah muah

Wednesday, 17 August 2016

Persoalan antara Aku dan Engkau

Mungkinkah aku akan kisahkan cerita aku dan engkau disini? Agar semua tahu betapa sakitnya aku diperlakukan bergini oleh kamu? atau kau mau lihat potret mu di sini ku siarkan agar jadi pengajaran buat aku dan orang lain? atau hanya aku yang bodoh terlalu percayakan kamu setelah apa yang kau buat kepada aku?


Persoalan demi persoalan keluar dari kotak minda ku... perlukan aku terus berfikir sehingga sakit kepala hanya kerana engkau seorang?Ya.. Cinta itu indah.. mungkin kau tak pernah dengar perpatah ini...

"dalam masa SEMINIT sahaja sudah boleh buat orang jatuh cinta tapi untuk melupakan cinta itu akan mengambil masa SEUMUR HIDUP"



Aku keliru sama ada perlu aku teruskan untuk bersama kau atau perlu aku mengundur diri.. Jujur aku katakan semua ini benar- benar menggangu benak ku. Buat ku tak senang duduk, tak senang tidur. Apa yang perlu aku lakukan.

Orang keliling pasti mengatakan aku ini bodoh kerana tetap menyimpan harapan buat dia. Ya memang aku bodoh dan aku pasti kelian semua pernah merasa perasaan bodoh ini.Ia datang tidak di panggil, ia pergi tidak di halau... yang pastinya ianya terus ingin melekat di dalam hati.

Engkau rasa bagaimana? Engkau fikir bagaimana?

dan akhirnya aku yang terus sendiri.....

Wednesday, 11 May 2016

Jangan


Jangan terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan hidup di sana lebih lama dan kekal selamanya

Jangan sengaja lewatkan solat. Perbuatan ini Allah tidak suka. Kalau tertidur lain cerita.  
Jangan tidur selepas solat Subuh, nanti rezeki mahal(kerana berpagi-pagi itu membuka pintu  berkat).
 

Jangan makan tanpa membaca BISMILLAH dan doa makan. Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.
Jangan keluar rumah tanpa niat untuk membuat kebaikan.Takut-takut kita mati dalam perjalanan. 
Jangan biarkan mata liar di perjalanan. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa. 

Jangan menangguh taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa. 
Jangan ego untuk meminta maaf pada ibu bapa dan sesama manusia kalau memang kita bersalah.. 
Jangan mengumpat sesama rakan taulan. Nanti rosak persahabatan kita hilang bahagia. 
Jangan lupa bergantung kepada ALLAH 
dalam setiap kerja kita.  Nanti kita sombong apabila berjaya. Kalau gagal kecewa pula. 
Jangan bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki kita. 
Jangan banyak ketawa. Nanti mati jiwa. 
Jangan biasakan berbohong, kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan menghilangkan kasih orang kepada kita. 
Jangan suka menganiaya manusia atau haiwan. Doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH. 


Jangan mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata JANGAN. Sebab semuanya untuk keselamatan kita. ALLAH lebih tahu apa yang terbaik untuk hamba ciptaanNya. 

SUP CENDAWAN BONDA ROTI PERANCIS BAWANG PUTIH

Kali ni saya nak kongsikan satu resepi makanan 
kegemaran saya. Bila hilang selera makan kalau 
makan ni memang akan berselera semula. 
Sangat- sangat "comfort". 

SUP CENDAWAN BONDA
ROTI PERANCIS BAWANG PUTIH
(Sumber: Seharum Dapur Bonda/GRO)

BAHAN:
300 ml air
500 ml susu segar
Sekeping dada ayam – potong kiub kecil-kecil aje
1 atau 2 ketul kiub pati ayam
1/2 st daun parsley kering
1/2 st serbuk lada hitam
sedikit garam
1/2 cawan tepung gandum
1/2 sb mentega
serbuk perasa jika suka

1 tin cendawan butang dalam tin ~ buang air dan hiris atau cincang halus
# kalau guna cendawan butang segar lg sedap (admin GRO)

CARA:
1. masukkan air dan isi kiub isi ayam dan rebus sampai masai
2. Masukkan susu ke dalam periuk...biarkan ia mendidih baru masukkan kiub pati ayam
3. kacau sebati dalam 2-3 minit masukkan serbuk lada hitam + cendawan butang..kacau lagi dalam 15 minit
4. masukkan daun parsley kering + mentega + garam dan kacau selalu dalam 10 minit
5. tepung gandum dibancuh dengan air dan kacau supaya tidak berketul kemudian masukkan ke dalam periuk
6. kacau sebati sehingga sup agak pekat..aku renehkan agak lama supaya semua masak dan sebati
7. sedia dihidang bersama garlic bread...

GARLIC BREAD
BAHAN:
roti perancis – hiris serong
2 sb mentega
secubit daun parsley kering (tak ada tak apa tapi lagi uhmm la)
1 ulas bawang putih bakar sekejap dan tumbuk halus - cincang pon pe..

CARA:
• campurkan semua bahan dan sapukan atas roti yg telah dipotong
• letakkan atas kuali leper...
• bakar hingga garing dan keperangan

Tuesday, 10 May 2016

Aku pun nak tulis juga




Hari Ibu.
Ramai je orang yang nak tulis pasal hari ibu ni.
Ada macam- macam pendapat yang keluar.
Ada yang kata haram, tak yah sambut, hari- hari boleh sambut ngan ibu.
Bagi aku pula, lantaklah korang nak cakap apa.
Sebab bagi aku, memang patut ada satu hari khas untuk meraikan ibu kita.
yer betul hari- hari boleh sambut, tapi aku tanya korang ya... jangan nak menipu lah yang korang hari-hari sambut ngan mak korang. korang buat ker?
Nak beli kek sepotong hari- hari pun berkira. Belum lagi mak korang minta tolong kemas rumah ke, pergi kedai ke, muka masam jer kluar.. merungut lagi tu.
Itu kalau yang mudanya, yang memang dok ngan mak memasing.
Yg dah ada kerja sendiri, dah ada duit tu, hurm.. kena pulak dok jauh.. ada ker korang call kata kay mak korang, happy mothers day hari- hari, ada? text, sms, whatsap? ada?
Jadi janganlah nak poyo sangat.
Apa pun, aku cuba hari- hari nak bagi mak aku happy. Masa aku muda- muda dulu, aku ni degil, susah nak bercakap ngan mak ayah aku. Dah mula berusia ni baru nak rapat, berbual mesra, bergelak ketawa dengan dia, pasal apa dulu akau rasa cukup dah aku bagi duit jer tiap-tiap bulan (itu pun ada miss jugak, belum masuk hujung bulan pinjam lagi kat dia). Walaupun dok serumah ngan dia dulu, aku banyak buat hal aku sendiri.
Lepas aku jatuh sakit dah nak mati dah masa tu, barulah aku bagaikan terantuk menyesal dan mula beri perhatian lebih kepada mereka. Biarlah aku jadi punching bag tak per asal kan mak nampak aku ada bila dia perlukan aku.
Mak, Kakyong sayang sangat kat mak...

Saturday, 30 April 2016

Sudah Ku Tahu

Air mata ku terus mengalir di pipi sambil mendengar lagu ini.. seperti memahami apa yang berada di dalam hati aku.  Mungki kerana setia bait- bait liriknya meluahkan apa yang sedang aku rasa kini.

Aku bukan yang mudah jatuh cinta, Sekali aku dah sayang susah nak aku lepaskan

Namun dalam keadaan kini aku rasa aku perlu lepasakan dia juga sebab aku dah tau siapa aku di hati dia.



Lirik Lagu - Sudah Ku Tahu

Seringkali aku menduga

seringkali ini terjadi
segala rahsia sudah ku tahu
rupanya aku tak dicintai

Untuk apa kau buat ku begini
segala apa yang telah ku lakukan
Airmataku mengalir dipipi
segala yang ku korbankan tuk dirimu

Mengapa masih lagiku
bediriku menunggu cintamu
mengapa masih adamu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan wooo !!!

C/O Sayang !! 
aku kau lupa
aku kau luka
tanpa kau sedar
Sayang !!
selamat tinggal
akukan pergi
buat selamanya
Aku pasti kau bahagia tanpaku SELAMANYA ...








Wednesday, 27 April 2016

Titipan ringkas

Jari jemari ini bagai di tarik- tarik untuk menaip di atas keyboard ini. tak tau nak ku kisahkan apa namun akan aku cuba luah kan.. biar pun hanya 10 perkataan... biarpun hanya satu ayat yang pendek..

I am living within my imagination
I love to live in the world that I created
In that world, I be anything I want
Such a freedom no else could have

I think that I have fall in love with you
I think that you would love me back
I keep convince myself that you would never leave me
unfortunately its the opposite
My tears keep flowing out
but i try to console my heart
its OK
nothing gonna harm you again.





Tuesday, 26 April 2016

Heart Attack





Puttin’ my defenses up

‘Cause I don’t wanna fall in love

If I ever did that

I think I’d have a heart attack



Never put my love out on the line

Never said "Yes" to the right guy

Never had trouble getting what I want

But when it comes to you, I’m never good enough



When I don’t care

I can play ‘em like a Ken doll

Won’t wash my hair

Then make 'em bounce like a basketball



But you make me wanna act like a girl

Paint my nails and wear high heels

Yes, you make me so nervous

That I just can’t hold your hand



You make me glow,

But I cover up

Won’t let it show,

So I’m...



Puttin’ my defenses up

'Cause I don’t wanna fall in love

If I ever did that

I think I’d have a heart attack [3x]



Never break a sweat for the other guys

When you come around, I get paralyzed

And every time I try to be myself

It comes out wrong like a cry for help



It's just not fair

Pain's more trouble than love is worth

I gasp for air

It feels so good, but you know it hurts



But you make me wanna act like a girl

Paint my nails and wear perfume for you

Make me so nervous

That I just can’t hold your hand



You make me glow,

But I cover up

Won’t let it show,

So I’m...



Puttin’ my defenses up

'Cause I don’t wanna fall in love

If I ever did that

I think I’d have a heart attack [3x]



The feelings got lost in my lungs

They’re burning, I’d rather be numb

And there’s no one else to blame (no one else)

So scared I take off and I run

I’m flying too close to the sun

And I burst into flames



You make me glow,

But I cover up

Won’t let it show,

So I’m...



Puttin’ my defenses up

‘Cause I don’t wanna fall in love

If I ever did that

I think I’d have a heart attack [5x]


Monday, 25 April 2016

Stone Cold


Stone cold, stone cold
You see me standing, but I'm dying on the floor
Stone cold, stone cold
Maybe if I don't cry, I won't feel anymore

Stone cold, baby
God knows I tried to feel
Happy for you
Know that I am, even if I
Can't understand, I'll take the pain
Give me the truth, me and my heart
We'll make it through
If happy is her, I'm happy for you

Hmmmm

Stone cold, stone cold
You're dancing with her, while I'm staring at my phone
Stone cold, stone cold
I was your amber, but now she's your shade of gold

Stone cold, baby
God knows I tried to feel
Happy for you
Know that I am, even if I
Can't understand, I'll take the pain
Give me the truth, me and my heart
We'll make it through
If happy is her, I'm happy for you

Don't wanna be stone cold, stone
I wish I could mend this but here's my goodbye
Oh, I'm happy for you
Know that I am, even if I
Can't understand
If happy is her, If happy is her
I'm happy for you

Tuesday, 12 April 2016

Happy Birthday Emak..

Today i choose to smile and be happy..
Happy Birthday Mak...
tq for bring me to this world..
tq for feeding me until now ....
tq for sending me to schooĺ until college..
tq for my first bicycle and car...
tq for loving me as i am and i want to tell you i love you so much and i am happy to kiss you this morning to wish you happy birthday... may allah bless you with all happiness and love.

Wednesday, 30 March 2016

~No Title~

Kadang- kadang aku jadi lemas tenggelam dalam perlbagai persoalan diri...
Kadang- kadang aku rasa tenang setenangnya dalam kehidupan harian ku...
Kadang- kadang aku tak keruan memikirkan hal hati dan diri ku sendiri,,,
Apa sebenarnya yang aku mahukan?
Apa sebenarnya yang terpendam dalam minda aku?
Apa sebenarnya yang telah menjadi duri dalam hidup aku?
Apa yang aku inginkan untuk masa depan aku?
Apa sebenarnya?

Aku seperti insan-insan lain yang menjalankan kehidupan biasa,
Bangun pagi, bersiap pergi kerja
Petang habis waktu kerja balik rumah dan rehat...
Semua ini rutin kebanyakan insan- insan lain termasuk aku juga
Namun bergitu, aku mudah bosan.
Aku tak gemar tesekat terlalu lama dalam satu perkara...
Aku ingin buat yang lain lagi... akibatnya... aku jadi tamak inginkan yang lebih lagi..

Tuesday, 19 January 2016

2014-2016


Jika di perhatikan posting saya dulu stop pada pertengahan tahun 2014. Pada bulan September 2014 saya telah kehilangan ayah yang saya sayangi. Jadi saya tak mampu nak menulis apa- apa apatah lagi tribute khas buat ayahanda tercinta hinggalah baru- baru ini sahaja.


Saya berhenti dari Pharmaniaga dan berada di hospital untuk menemani ibu yang turut serta bersama dalam kemalangan yang menyebabkan saya kehilangan ayah saya.  Ibu saya patah kaki hingga terpaksa masukkan besi bagi mengganti tulang yang hancur.




Setelah itu saya telah mula bekerja di KTT sebagai Marketing Assistant...  ketika itu lahirlah seorang lagi anak buah saya..


i wish i could describe more... after Falah Badri.. kami terima seoang lagi ahli keluarga baru



Eva Malaika... namum dalam kegembiraan kami kehilangan lagi... Seth Adam meninggal ketika di dalam kandungan...

Kini dan terbaru kami kahilangan lagi seorang lagi ahli keluarga kami, Muhammad Salihan Izham ayah kepada Lana Marissa dan Eva Malaika serta Suami buat adik saya Nurul Zaidah.




biarlah gambar sahaja berbicara.. kehilangan yang bergitu besar sekali... namun kami tetap menerima kedatangan yang baru...

Sunday, 10 January 2016

Sakit mata??

Adoilah mata oh mata... bgn pagi hari ni mata dah jadi macam ni. Huhuhu ngan pedihnya, ngan gatalnya.. tuhan sahaja yang tau.
Tapi tu lah doktor tak bagi mc plak.
Redho ajee ler

Friday, 8 January 2016

Feel

Its feel great to be taken care and to be loved.
It is also great to have someone there for you, someone dor you to lean of, and someone who encourage you when you are up or down.
I love to be there for them to turn to,
To be someone that can be there for them eventhough there is nothing i can do
To be someone that can listen to the them even if i cant console them


Thursday, 7 January 2016

Maafkan kakyong

Rindu datang bertamu lagi di lubuk hati ku. Betapa banyaknya memori antara aku dan ayah. Walaupun setahun sudah berlalu namun ianya macam seperti semalam. Banyak perkara buat aku ralat sangat. Tapi aku bersyukur kerana aku bersama dia ketika ayah pergi.
Maaf kakyong ayah sebab kurang memeluk mu
Maafkan kakyong ayah kerana selalu menyakiti hati mu
Maafkan kakyong ayah sebab tak mampu menjadi anak yang sempurna di mata mu
Maafkan kakyong ayah kerana tak mampu jadi kakak yang sempurna buat adik2...
Maafkan kakyong ayah.. aku rindu senyuman mu

Sunday, 3 January 2016

Pindah rumah...

Few event tak berapa nak update but i try to update sesimple yg boleh.

Hujung tahun lepas pindah ke rumah baru. Bigger  dan more to pay... hahahaa

Happy new year 2016 and happy birthday iman

Happy new year 2016.. semiga tahun ini lebih ceria dari tahun lepas..

Happy Birthday Iman... semoga menjadi anak yang beriman